top of page

Torna Salvem La Vall


TORNA SALVEM LA VALL Benvolguts companys, després d’un cert temps d'inactivitat de la nostra plataforma, us anunciem que hem decidit reactivar el nostre activisme en defensa de l'entorn natural de la Vallalta.

De cara a la nostra organització interna, estem adaptant les nostres eines relatives a la imatge, comunicació i difusió de la nostra causa en base a una nova imatge corporativa, un nou logo, i un nou blog i l'obertura de la nostra plataforma a les xarxes socials, en principi Facebook i Twitter. Com podreu comprovar, ens estem movent i ho volem fer de forma pública i transparent mitjançant aquest tipus de comunicats, que anireu rebent puntualment i que també penjarem al nostre blog i difondrem per les xarxes socials. Un cop tinguem la nostra modesta estructura interna funcionant, serem més àgils informant i difonent la situació del projecte.


JURAPARK Els motius que ens han portat a prendre aquesta decisió, són els de sempre, el perill de destrucció o mal ús del nostre entorn natural. En aquesta ocasió l'amenaça ve de la mà de l'empresa denominada Jurapark Internacional SL, que recentment ha presentat la idea d'instal·lar un parc temàtic sobre els Dinosaures a la nostra població, Sant Cebrià de Vallalta.

Aquesta idea que l'empresa presenta com cultural i respectuosa amb el medi ambient i que hauria de portar com a primer nom “Jurapark Barcelona”, ​​afectaria una superfície de 25 hectàrees, en les quals s'inclouria una superfície construïda d'uns 2.500 m2 i on s’ubicarien: restaurants, sala de projecció, museu, etc .. un recorregut per l’ entorn natural i com no, un pàrquing que ha de garantir aparcament per a un nombre de visitants que l'empresa xifra entre 250.000 i 400.000 visitants l’any.

Com a plataforma que defensa l'entorn natural i paisatgístic de la Vallalta com a elements de valor de present i futur, ens sembla una agressió intolerable per diversos motius: 1- el projecte aporta poc o gens en beneficis tant a la població, com a la cultura, ja que ofereix pocs llocs de treball (uns 20) de nivell staff però no executiu, 2- i culturalment és també un error, entenem, ja que al nostre entorn no es coneixen empremtes de dinosaures i si de cultura es tracta tenim un magnífic museu de Paleontologia i de la Ciències Naturals on segur el rigor científic i divulgatiu està garantit i és públic. 3- El perfil d’usuaris en el que se centraria el parc, segons diu l’empresa, serien els alumnes de col·legis i lògicament a l’estiu el turisme de l’entorn, Calella, Lloret, etc., turisme de sol i platge. Tot plegat un disbarat colossal que a l'únic que pot aportar beneficis és a l'empresa, i que condiciona servitud d'adequació d'accessos, un augment del trànsit sobretot d'autocars molt considerable i per tant contaminació del medi ambient tant a nivell de gasos com acústic i saturació d'accessos al nucli urbà.


SALVEM LA VALL VOL CRÉIXER….. FENT VIA

La nostra PLATAFORMA ha traçat un full de ruta que no només comportarà accions en contra de la instal·lació del parc, sinó que se centrarà molt particularment en impulsar un projecte alternatiu amb el qual el territori té un deute pendent, que és la Via Verda de La Vallalta i que, entenem, ofereix uns beneficis molt més amplis per a la població i per a l'entorn natural de la Vallalta. Aquest full de ruta, té com a objectiu despertar la voluntat política necessària perquè el projecte de la Via Verda de La Vallalta es faci realitat. Com a inici del nostre full de ruta, ens hem proposat buscar aliances que ens permetin agafar múscul com a organització a nivell de tota La Vallalta i d’altres poblacions per ampliar l'argumentari a favor del projecte. En l'àmbit d'ampliació geogràfica de la nostra associació, aquest dijous tenim una reunió amb gent de Sant Iscle i Sant Pol que esperem estiguin disposades a col·laborar en el projecte. a unir forces per fer realitat un projecte conjunt que unirà la Vallalta donant-li una nova vida, impulsant la seva imatge de respecte a l’entorn i d’acolliment de visitants i nous residents que comparteixin amb nosaltres aquests sentiments.

PROJECTE ALTERNATIU "LA VIA VERDA DE LA VALLALTA" Què es una via verda: En general, són corredors de comunicació no motoritzats, fàcils, agradables de recórrer i segurs. El traçat és accessible i integrat en el medi natural.

Com a primer pas, el passat dia 23 de Gener s'ha mantingut una reunió amb el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, que en l'actualitat gestiona més de 150 km. de vies verdes i que compta amb un reconeixement a la gestió a nivell internacional. La reunió ha satisfet amb escreix les nostres expectatives pel que fa a la seva disposició a col·laborar en facilitar informació i pel que fa a ajudar-nos a presentar els beneficis del projecte al nostre territori,tals com: dinamització turística,impuls econòmic,conservació i millora de camins i paisatges, etc.



BENEFICIS DE LA VIA VERDA Un cop ens haguem constituït en la resta de poblacions, el següent pas en el full de ruta del projecte, serà realitzar un acte conjunt de les tres poblacions per explicar en què consisteix el projecte de la Via Verda de La Vallalta i els beneficis que aportarà al territori, pel que fa a element de cohesió del territori, pel que fa a infraestructura esportiva, pel que fa a dinamització turística, a la dinamització econòmica, a la conservació i millora de camins i paisatges.


QUE ESPEREM DELS NOSTRES CÀRRECS ELECTES Com que esperem que el projecte de la Via Verda tingui una bona acollida entre els càrrecs electes dels nostres ajuntaments, volem deixar clar des de l'inici, que no tenim cap interès en beneficiar ni perjudicar formació política alguna amb la nostra activitat, El que esperem dels nostres càrrecs electes, és la unió entorn al projecte i la voluntat ferma de fer-ho possible. És per això que demanarem un pacte o compromís polític en aquest sentit. Benvolguts companys, estem arrencant amb força i determinació aquesta nova etapa de la nostra plataforma amb la qual esperem aconseguir l'objectiu de fer realitat la Via Verda de La Vallalta i perquè entre moltes altres coses, ningú hagi de caminar per aquesta carretera que ens travessa jugant-se la vida per anar d'una població a una altra. Tenim dret a caminar o anar amb bicicleta amb els nostres fills d'un poble a un altre sense cap perill i per aconseguir-ho necessitarem les forces vives de la La Vallalta: LA SEVA GENT. Endavant !

POSTS RECIENTES:
BÚSQUEDA POR TAGS:
No hay tags aún.
bottom of page