top of page

La Via Blava de La Vallalta es presenta públicament

El passat dia 4 d'abril va tenir lloc al Pavelló de Sant Cebrià de Vallalta la presentació del projecte de Camí esportiu o Via Blava que transcorrerà al llarg de tota la riera de la Vallalta, des de Sant Pol de Mar fins a Sant Iscle passant per Sant Cebrià de Vallalta.

La Via Blava és un camí, segur, accessible, que no ha de passar d'un desnivell del 5% i en el qual no es permet el pas de vehicles de motor, si a bicicletes i cavalls.

A la presentació de l'acte van assistir les alcaldesses de Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta i l'Alcalde de Sant Iscle de Vallalta. Va presentar el projecte Joaquim Arnó president del Consorci de Turisme del Maresme, que va emmarcar aquest projecte dins d'una actuació global de recuperació de camins i senders a tota la comarca. Sobre el projecte en concret de la Via Blava de la Vallalta, va explicar la situació en què es troba.

  • Que a dia d'avui els tres municipis han lliurat al Consorci un possible traçat.

  • Que el projecte s'ha situat dins d'un pla de finançament Feder per a aquest 2017 que molt possiblement cobreixi el 50% del cost de l'obra i que la resta es repartirà entre els ajuntaments i la Diputació.

  • Que el projecte tècnic de l'obra es realitzarà en el 2018, la licitació en el 2019 i possiblement a finals s'iniciï l'obra.

Una bona notícia per al territori, el projecte encara una mica verd, però amb una voluntat clara i de consens per tirar-lo endavant, aquesta és la millor notícia.

Per la nostra part vam ser insistents en la necessitat que la Via Blava arribés fins a Arenys de Munt, no té cap sentit que es quedi a 1,5 km. d'una població de 8.600 habitants que la podrien gaudir i també perquè la població de Sant Iscle es quedaria sense un accés segur a una població que li és habitual desplaçar-se. També li vam proposar a Joaquim Arnó que s'aprofités l'obra per intentar recuperar el bosc de la ribera que actualment es troba en molt mal estat i ple de vegetació intrusa que no és pròpia del territori.

Per la nostra part seguirem atents al procés del projecte i donant suport en tot allò que se'ns necessiti i aportant idees que milloren l'entorn natural i la qualitat de vida de les persones de la Vallalta.

POSTS RECIENTES:
BÚSQUEDA POR TAGS:
No hay tags aún.
bottom of page