top of page

El Departament d'Agricultura lluita contra la cuca del suro i fumiga milers d'hectàrees de b

La Generalitat ha dut a terme una campanya de fumigació contra la cuca peluda del suro, amb un producte inofensiu pels humans. La fumigació s'ha fet a diversos punts del Montnegre contra aquest insecte que és inofensiu pels humans però afecta la producció i el creixement dels suros sense arribar-los a matar. El Parc del Montnegre ha alertat de l'augment de la presència de l'eruga peluda del suro als boscos de la serralada. Les condicions meteorològiques han propiciat l'augment d'aquesta espècie d'eruga, que tot i les similituds amb la processionària no és urticant i no genera cap perill per a les persones i animals de companyia. Es despenja dels arbres amb fils finíssims de seda.

El seu nom científic és Lymantria dispar i és una espècie pròpia dels alzinars mediterranis. En les últimes setmanes, el parc de Montnegre-Corredor ha rebut nombrosos avisos de visitants per la presència d'aquesta eruga.

La Generalitat ha fumigat milers d'hectàrees durant el maig per combatre aquesta espècie defoliadora. Aquest insecte és el segon defoliador més important de les masses forestals a Catalunya després de la processionària del pi, i causa importants danys especialment a l'alzina surera ( Querqus suber) i l'alzina ( Q.ilex), amb defoliacions parcials o completes segons la intensitat de la plaga.

L'any passat es van detectar fortes defoliacions produïdes per aquesta eruga en molts boscos catalans. Les afectacions més importants van ser a la comarca de la Selva, on pràcticament 1.000 hectàrees van resultar defoliades al 100%. També es van instal·lar trampes de feromones per a la captura de papallones per poder fer un monitoratge de la plaga.


POSTS RECIENTES:
BÚSQUEDA POR TAGS:
No hay tags aún.
bottom of page